Hoe trots kan een fokker zijn. Nou, héél trots, zeg maar trots in zevenvoud.

Gisteren was de jaarlijks Clubmatch van de rasvereniging waar kortharige Sennen- honden uit binnen- en buitenland gekeurd worden door binnen- en buitenlandse keurmeesters.

Van onze kennel waren present Antje, Marie, Meiske en Klasien. Om met Klasien, de enige Grote Zwitser, te beginnen: zij liep met haar 2 jaar en 1 dag in de Open Klasse (vanaf 2 jaar). De keurmeester beoordeelde haar met een Uitmuntend, en ondanks haar voor deze Klasse jeugdige leeftijd, kreeg ze de 1e plaats = trots1.

Bij de Entlebuchers liep Antje in de Veteranenklasse, Marie in de Tussenklasse en Meiske in de Jeugdklasse. Alle drie werden ze beoordeeld met 1U = trots2 waardoor ze samen met  andere 1U teven moesten lopen voor de titel Beste Entlebucher teef. Deze eer werd verleend aan Antje = trots3. De reserve titel ging naar Meiske = trots 4. Antje moest voor de titel Clubwinnaar 2019 het opnemen tegen de beste Entlebucher reu. En de keurmeester was van mening dat Antje met haar bijna 10 jaar die titel waardig is = trots5.

Met de drie Entlebucher dames deden we mee aan de fokkerijklasse. Bij de Entlebuchers kreeg ons trio de 1e plaats = trots6 waarna de strijd werd aangegaan met de fokkerij-klasse van de Appenzellers en Grote Zwitsers, en ook hier waren de keurmeesters van mening dat onze Kennel de eerste prijs verdiende = trots7.

Dank je wel aan Anneke, Désirée, Martin en Saskia voor het mee voorbrengen van de Warme Nestjes.