Het in standhouden en waar mogelijk verbeteren van zo gezond mogelijke rashonden die bovendien zo veel mogelijk aan de rasstandaard voldoen, is op zich al een hele uitdaging. En wanneer je voorliefde uitgaat naar een ras waarvan er nog niet zoveel zijn, wordt het een uitdaging in het kwadraat. Enerzijds heb je een meer beperkte partnerkeuze en anderzijds hebben jouw pups, indien die ingezet worden voor de fok, relatief meer invloed op het ras. Deze verantwoordelijkheid nemen wij zeer serieus en onze honden worden dan ook, voordat ze ingezet worden voor de fok, onderzocht op diverse, mogelijk erfelijke, afwijkingen zoals heupdysplasie (HD), elleboogdysplasie (ED), osteochondritis in de schouders (OCD), oogafwijkingen waaronder distichiasis en cataract en ze worden door exterieur- en gedragskeurmeesters beoordeeld. We fokken conform het fokreglement van de Nederlandse rasvereniging NVAEGZ en onderhouden contacten met diverse buitenlandse rasverenigingen. De pups worden in de huiskamer geboren en groeien daar ook op. Maar natuurlijk maken ze uitgebreid kennis met de buitenwereld. Gedurende de tijd dat ze bij ons zijn, besteden we veel aandacht aan het leggen van een gedegen ‘socialisatie basis’ zodat de nieuwe eigenaren hierop voort kunnen (en moeten) bouwen. Voordat de pups met 8 à 9 weken naar de nieuwe eigenaren gaan, zijn ze 2x onderzocht door een dierenarts, 1x geënt, 4x ontwormd, hebben ze een Europees paspoort, staan ze geregistreerd in Databank honden, zijn ze gechipt door de Raad van Beheer, die ook de FCI-stamboom, het registratiebewijs en vastlegging van het DNA-profiel verzorgt. Verder hebben ze een gedragstest ondergaan zodat we een goede afweging kunnen maken welke pup naar welk baasje gaat. Kortom er komt meer bij kijken dan alleen het genieten en verzorgen van de pups maar dat hebben we er graag voor over.

Op 01.02.2011 werd ons B-nest van 9 Grote Zwitserse Sennenhonden geboren. Moeder is Door en vader Rex. Voor meer informatie klik op de foto hieronder.

Op 10.08.2013 werd ons G-nest van 2 Grote Zwitsers geboren. Moeder is Door en vader Hero van de Weiakkers. Voor meer informatie klik op de foto hieronder.

Op 10.05.2017 werd ons K-nest van 2 Grote Zwitserse Sennenhonden geboren. Moeder is Arsien Karantanska en vader Aegis Boston Karantanski. Voor meer informatie klik op de foto hieronder.

Op 14.03.2019 werd ons N-nest van 4 Grote Zwitserse meiden geboren. Moeder is Zus en vader Brigo 4U vom Louisenhofer Land. Voor meer informatie klik op de foto hieronder.

Op 20.07.2023 werd ons T-nest van 7 Grote Zwitsers geboren. Moeder is Wies (Inca van de Vooroever) en is Antey Iz Knyazhegerada. Voor meer informatie klik op de foto hieronder.